Регион

Иконата на Света Петка пристигна от Яш в Димитровград

ИконаПловдивският митрополит Николай донесе тази вечер иконата на Света Петка и нейна дреха в Димитровград. Реликвите са от молдовския град Яш и са дар от Румънската православна църква. 
Дядо Николай бе посрещнат от кмета Иво Димов, замобластния управител Иван Станчев и десетки миряни. На пл. „България“ бяха строени гвардейците от Младежкия център, а девойки в носии постлаха пътя на иконата с цветя.
 
ИконаВладиката отслужи молебен от централната сцена и благодари на градското ръководство, че за пореден път са го поканили в навечерието на Димитровден. Митрополит Николай обяви, че Димитровград е градът на Свети Димитър.
 
Последва литийно шествие по бул. „Раковски“ към църквата „Св. Димитър“. Там бе отслужена вечерна литургия.
 
Иконата и дрехата Света Петка ще останат в Димитровград 4 дни.
 
Както Haskovo.info писа, 2343 са именниците в община Димитровград, които на 26 октомври ще празнуват Димитровден. Тези от тях, които носят името Димитър са 1977. 
 
 Икона  Икона
 Икона  Икона

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button