Хасково

20 деца тръгнаха на неделно училище в „Св. Архангел Михаил“

Неделно училище20 деца тръгнаха на неделно училище в хасковския храм „Св. Архангел Михаил“. Днес официално бе открита учебната година с водосвет от отец Никола.

Неделното училище отваря врати за втора година в църквата като записванията продължават. Децата са от училищата „Климент Охридски“, „Васил Левски“ и „Иван Рилски“ и са от първи до седми клас.

Заниманията се провеждат всяка неделя от 11 часа и продължават около 45 минути. Те се водят от преподавателите Йорданка Димитрова и Людмила Нанчева. Те обясниха, че има утвърдена програма за учебните часове. Децата се посвещават в общите понятия на библията, правилата на поведение в църквата и нравствените норми.

Първият урок от тази учебна година е за устройството на храма и в частност на „Св. Архангел Михаил“. Часовете започват и завършват с молитва. За децата е осигурена и закуска.

Неделно училище в Хасково има още и в църквата „Свети Димитър“.

Неделно училище  Неделно училище 
 Неделно училище  Неделно училище
 Неделно училище  Неделно училище
 Неделно училище  Неделно училище

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Михайлова
Михайлова
28.10.2013 9:50 9:50

Много похвално , крайно време беше БПЦ да се намеси по-активно при децата и младити хора! Те трабва да се приобщят към правата вяра , а не да се чудят цял ден какви глупости да измислят и други секти да пробиват път срет тях . Човек трябва да вярва в доброто и да го търси.

Back to top button