Хасково

БСП искали общинска телевизия, но гласували „против“

БСПДобре е Хасково да има общинска телевизия, но не на всяка цена, заявиха на пресконференция днес общинските съветници от БСП Божидар Драганов, Димитър Шалапатов и Радан Чолаков, които гласуваха против решението на последната сесия на Общинския съвет, но така и не обясниха мотивите си.

„Въпросното предприятие само по себе си е една много добра идея, въпреки че такова предприятие в България няма почти никъде. Само по себе си това решение е много добро. Ние не сме против създаването на общинска телевизия и това трябва да бъде ясно на всички“, заяви Драганов. По думите му според взетото на сесия в петък решение ще бъдат „похарчени едни 200 000 лева в рамките на една година, които ще послужат за сработването на телевизия Хасково“.

„Няма лошо, но в правилника за работа на общинското предприятие е записано, че цялата власт е съсредоточена в ръцете на един човек, няма значение кой е човекът – днес е един – утре друг, но смятаме, че е редно не той, общински съвет да взема тези решения“, коментира още общинският съветник от БСП.

На въпрос защо днес, а не по време на сесията той и неговите колеги обясняват отрицателния си вот, Драганов отговори: „защото след като няма да намерим никаква подкрепа не е необходимо да вдигаме буря в чаша вода“.

Тримата съветници от БСП заявиха още, че ще сезират областния управител за друга нередност според тях – гласуваната продажба на ореховите градини край село Узунджово и бившата станция ОСМА по пътя за Димитровград.

Според Димитър Шалапатов основната причина за това е, че се гласува решение за продажбата им без да е направена оценка на имотите от лицензиран оценител и липсва финансово – икономическа обосновка защо се налага общината да се отърве от тези имоти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button