Спорт

Гришо срещу Микаел Льодра днес на Мастърса в Париж

Григор ДимитровГригор Димитров ще участва на Мастърса в Париж – неговият последен турнир за сезона, а на старта първата ни ракета днес ще се изправи срещу Микаел Льодра.

Двубоят е първи на Централния корт и ще започне от 12:00 ч. българско време, съобщава TennisKafe.

Букмейкърите обявиха Гришо за големия фаворит в срещата с коефициент 1,40 за негова победа, а този за успех на намиращия се под №50 в ранглистата французин е 2,75.

Днешният мач ще е тяхна трета среща, а съперничеството им започна през 2010 г. на чалънджъра в Орлеан, където след три сета здрава битка Григор измъкна победата с резултат 7-6(4) 3-6 7-5. Година по-късно двамата отново се изправиха един срещу друг, но двубоят завърши с отказване на Льодра при 4-3 гейма в първия сет.

Евентуалната победа днес ще донесе на Григор близо 18 000 евро от наградния фонд, а във втори кръг би срещнал поставения под №16 Фабио Фонини, който почива на старта на турнира. Една от целите, които хасковлията си постави в началото на този сезон е завършване на годината в Топ 20 на света. В последното издание на ранглистата Гришо е под №22, а тъй като това е последният му турнир за сезона, то за да реализира и тази си цел, ще трябва да достигне до полуфиналите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button