Хасково

Еколози от ПГДС на парламентарна сесия в Челопеч

Сесията в ЧелопечПредставители на екоклуб „Осем“ от ПГДС „Цар Иван Асен II“ взеха участие в Третата парламентарна сесия на Български младежки воден парламент, провел се в с. Челопеч.
Сред 39-те участници бяха и десетокласниците Цветелина Тенчева и Антоан Калев като единствени представители от област Хасково.

За втора поредна година те се включиха в работата на парламента.През месец март спечелиха престижна награда на национално състезание по мултимедийни презентации „Водата-извор на живот“. Това им даде възможност да се присъединят към групата на Младежкия воден парламент, на който се обсъждат проблеми, свързани с опазване чистотата на водните басейни в България.

Сесията в ЧелопечЗадачата на младите еколози бе да представят дейността на клуба, чийто ръководител е Росица Висарионова. Работата на форума в Челопеч бе свързана с обучителни дейности на участниците, разпределени в няколко работни групи. Представители от Басейнови дирекции, Вицепрезиденти на Европейския воден парламент напътстваха младежите с експертни мнения. Цветелина Тенчева и Антоан Калев участваха в група за изготвяне план за годишната дейност на МВП за 2014 г. и в приемането на Декларация на парламентаристите.

Младите природозащитници водиха дискусия на тема: „Водите в региона на Челопеч – състояние, възможности, използване“. Голям интерес предизвикаха интерактивните екоигри: „Виртуална вода – воден отпечатък“. Организаторите на сесията разнообразиха деловия дневен ред на програмата с посещение на местни културно-исторически забележителности и на язовир “ Душанци“. Парламентаристите от ПГДС споделиха задоволството си от ползотворната работа на форума. Те са готови да предложат нови идеи за дейността на клуб „Осем“ през тази учебна година.

Сесията в Челопеч Сесията в Челопеч

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nnn
nnn
29.10.2013 22:51 22:51

Bravo na nashite ekolozii !! 🙂

Back to top button