Хасково

248 машини ще чистят пътищата, областта готова за зимата

СрещатаС 248 машини Областно пътно управление – Хасково ще поддържа пътната републиканската пътна мрежа в региона, която е 1030 км, съобщи за Haskovo.info главният специалист в отдел ИРД инж. Иван Георгиев. Това стана ясно на провелото съвещание за зимната подготовка в Областна администрация, на което взеха участие общините и ангажираните с проблема структури за зимния сезон 2013/2014 г.

Георгиев допълни, че при снеговалеж „не може пътят да бъде на черен асфалт.“, както искали гражданите. Изискванията позволявали снежна покривка до 3 см.  по първокласната пътна мрежа и 5 см. – по второкласната.

СрещатаОпасните участъци ще бъдат подсигурени със снегозащитни огради. Това са: участъкът от пътя Хасково – Минерални бани в района на село Татарево, Бряговските завои, пътя Харманли – Черепово, пътя за селата Дрипчево и Върбица, уточни старши експертът в отдел ИРД инж. Митко Митков.

Всички представители на общински администрации от областта, присъствали на срещата, заявиха готовността си за зимния сезон.
От община Димитровград поискаха паркингите за товарни автомобили край село Радиево и по пътя Хасково – Димитровград в района на комплекс Щъркелите да се преместят, за да се избегнат задръствания през зимата.

СрещатаОт община Харманли пък повдигнаха въпроса за бежанския лагер, където условията продължават да бъдат лоши. Заместник – кметът Гено Генов прогнозира, че скоро местната болница ще се напълни с болни бежанци, които няма да искат да напускат лечебното заведение заради по-добрите условия.

Областната дирекция на МВР, Пожарната, Регионалната здравна инспекция, Центъра за спешна помощ, МБАЛ – Хасково, Регионалния инспекторат по образование, Мрежови експлоатационен район – Хасково, EVN, ВиК, военните, ДАИ и БЧК също не поставиха проблеми за обсъждане. Те заявиха своята готовност да реагират при нужда по време на зимния сезон. В областта има готовност за разкриване на допълнителни 240 болнични легла. Болните на хемодиализа в областта са 86.

Срещата Срещата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЧЕНГЕ
ЧЕНГЕ
29.10.2013 19:34 19:34

Тия двамата Бончев и А.Цанков няма ли кой да ги смете вече,плюхте по Ив.Петров а тия какво ги гледате ,единия сватанак,другия още му лижи задника,срам,резил,боклуци…

brt4ed
brt4ed
30.10.2013 9:52 9:52

prav e N 1 no ima i drugo Bon4ev e pensioner ot MVR-zashto zaema mesto na nekoi mlad 4ovek-da si gleda pensiyata!

Back to top button