Спорт

Гришо започна с победа в Париж, спечели повече 1 млн. долара през сезона

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров за втора поредна година достигна до втори кръг на Мастърса в Париж, този път след победа с 6-7(5) 6-3 6-3 над двукратния полуфиналист Микаел Льодра в двубой, в който имаше всичко – качествен тенис, красиви отигравания, множество атаки на мрежата и обрат за борещия се докрай 22-годишен българин. Броят на уинърите е достатъчно показателен – 45 за Григор и 31 за противника му, съобщава TennisKafe.

Това бе и второ участие на Гришо в Париж, а в опит да направи крачка напред в сравнение с представянето си през миналия сезон, сега ще се изправи срещу поставения под №16 Фабио Фонини.

Освен класирането му в ранглистата, друг сериозен показател за прогреса, който първата ни ракета прави през този сезон, е че само през 2013 г. е спечелил повече пари от наградни фондове в сравнение с цялата му кариера – до началото на тази година Гришо бе заработил $981,345, а само през този сезон вече премина границата от един милион. Това стана именно след днешната победа в Париж, а общата сума е точно $1,024,527. Освен чек за близо $25,000, достигането до втори кръг носи и 45 точки за ранглистата, а за да завърши годината в Топ 20 на света, Григор се нуждае от полуфинал в Париж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.10.2013 20:49 20:49

bravo grisha,prodalgavai vse taka!!!uspeh i zanapred!!!!!

Back to top button