Хасково

Откриха литературен салон „Елисавета Багряна“

СалонЛитературен салон „Елисавета Багряна“ бе открит тази вечер в хасковското читалище „Пейо Яворов“. 
Секретарят на културната институция Росица Димова, заяви пред присъстващите, че това е едва петият литературен салон в страната като три от тях са в читалища. Тя представи и кръстницата на салона – Катя Зографова, директор на националния литературен музей, която преди дни издаде книгата си за живота на Багряна „Играещата със стихиите“.
 
СалонЗографова говори за невероятната аура на българската поетеса и за нейния нелек житейски път. Директорката на литературния музей я определи като последната дама и вечно младият Колумб на духа.
 
Традиционно за откриването на салона гостите бяха почерпени с пита с мед, а вечерта приключи със стиховете на Вечната и святата.
 
Събитието се организира по повод 15 г. литературна студия „Зорница“, 120 г. от рождението на Елисавета Багряна и 1 ноември – Ден на народните будители.
 
Салон  Салон 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button