Хасково

Десетки животновъди от Хасково на протест край село Труд

Пенка ХристоваДесетки фермери от Хасково ще се присъединят към националния протест на животновъдите край пловдивското село Труд, съобщи за Haskovo.info председателят на Съюза на животновъдите Пенка Христова.

Протестът се организира от самите стопани, но ние ще ги подкрепим. Те искат да получат обещаните 70% от субсидиите, а в края на януари да вземат и остатъка от сумите.

Животновъдите имат сключени договори с банките и всяка година, когато подаваме заявленията за кандидатстване за субсидии през март ни се обещават тези 70%. Всеки един просрочен ден е загуба за фермерите, тъй като лихвите на банките текат“, коментира Христова.

Протестът край село Труд ще е мирен. В него ще се включат фермери от цялата страна. „Ще се видим на място, ще изясним ситуацията и ще преценим дали протестите ще продължат към София или ще спрат.„, каза още Пенка Христова. По думите й това зависи от разговорите с Министерството на земеделието и храните, Министерството на финансите и премиера Пламен Орешарски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button