Хасково

Последен срок за топлото и ваучерите за декодери

Получаване на декодериДнес е последният срок, в който социално слабите граждани могат да подадат молби за подпомагане с пари или твърдо гориво през зимния сезон, съобщи директорът на РД „Социално подпомагане“ Грета Иванова.

До 25 октомври заявления са подали 10 113 души. На близо 7000 от тях помощта вече е отпусната. Отказ са получили 1884-ма заради висок доход, прехвърляния и продажби на имоти. Почти всички одобрени са пожелали помощта да им бъде изплатена в пари. Една малка част от социално слабите в Харманли и Свиленград са поискали твърдо гориво.

Днес изтича и последният срок, в който имащите право могат да получат  ваучерите за декодери за цифровото ефирно излъчване. Самите устройства ще се раздават в обявените магазини до края на ноември.

До този момент близо 5500 души са се възползвали от тази възможност. Общият брой на имащите право да получат декодери е 6600.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button