Хасково

„Атака“ иска 1.50 лв. за хасковската вода с подписка

ПодпискаОт партия „Атака“ пуснаха подписка срещу ВиК-Хасково с искане за намаляване цената на водата от 3 лв. на 1.50 лв. за кубик.

Шатрата с подписката е разположена на бул. „България“ до Малкия бизнесцентър и само за едич час в нея се включиха 250 хасковлии. Гражданите ще могат да се подписват за по-евтина вода всеки ден от 11 до 17 часа до събота включително.

Останалите искания на „Атака“ са за провеждането на конкурс при избора на управител на ВиК, а не той да се спуска от министерството, пълна ревизия на ВиК-Хасково и проекта за пречиствателната станция, публичен регистър на сключените договори, публикуване на сайта на дружеството на всички отчети на дейността му както и модернизация на ВиК-мрежата с европейски средства.

Румен Гъбов, който е член в ръководството на „Атака“-Хасково обясни, че подобна подписка тръгва и в други областни градове с висока цена на водата. Подписката ще бъде изпратена до парламентарната комисия за корупция, оглавявана от Волен Сидеров. Идеята е лидерът на „Атака“ да предизвика парламентарен дебат по темата и да се предизвика одит на водните дружества.

Управителят на ВиК-Хасково Атанас Бързев заяви за Haskovo.info, че в дружеството се извършва планов одит от Държавната финансова инспекция. Той се ангажира да свика и пресконференция след приключването на течащата сега ревизия и да оповести резултатите. Що се отнася до цената на водата, Бързев припомни, че нейното определяне става със законово уредена процедура. „Първо цената се доказва пред ДКЕВР, след което се организира публично обсъждане и едва после се определя нейният размер“, коментира ВиК-шефът.

 Подписка  Подписка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Juru6
Juru6
31.10.2013 15:36 15:36

Turski podlogi,stiga s tiq populisti4eski trikove.Vidqhme istinskoto lice na PP Juru6

MITKO
MITKO
31.10.2013 16:37 16:37

ЦЕНАТА НА ВОДАТА ЗАВИСИ ОТ РАБОТАТА НА ВИК,КОКАТО ТО СЕ УПРАВЛЯВА НЕПРОЗРАЧНО,ПО ШУРОБАДЖАНАШКИ И В ОСНОВАТА Е РУШВЕТА И 10 ЛЕВА ЩЕ СЕ ДОКАЖАТ ПРЕД ДЕКЕВР ЧЕ СА ПРАВИЛНА ЦЕНА,ТАКСА 0,11 ЛВ ЗА КАНАЛ -КЪДЕ Е ТОЗИ КАНАЛ ПРИ НАЙ МАЛКИЯ ДЪЖД ГРАДА СЕ ПРЕВРЪЩА В БЛАТО ,ШАХТИТЕ ПРЕД КМЕТСТВОТО СА ЗАПУШЕНИ И В ЦЕНТЪРА С ГОДИНИ,ПРЕЧИСТВАНЕ 0,40 ЛВ А ОТ ЛЕВИЯ КРАЙ НА КАНАЛА В ИИЗ МРЪСНАТА ВОДА ИЗТИЧА В РЕКАТА ТОЕСТ НЕ ОТИВА В ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА,ДОКАЗАТЕЛСТВА ИМА -ПРИ ДИГАНЕ НИВОТО НА РЕКАТА СЕ НАВОДНЯВАТ ФИРМИТЕ ПИТАЙТЕ ЮГОПЛОД,БАЛКО ИТ.Н ,ПИТЕЙНАТА ВОДА НЕ СТАВА ЗА ПИЕНЕ АЗ НЕ ПИЯ ОТ НЕЯ ЗА ВАС НЕ ЗНАМ

NASKO
NASKO
31.10.2013 17:11 17:11

Целият проблем е че градът страда от работата на ВИК а това че ще им излезе одита и ревизията и не знам си какво ,нас въобще не ни топли,ние искаме европейска услуга и си я търсим,като не могат да я доставят да си дигат гълабите ,има достатъчно млади образовани и интелигентни хора за тяхните места ,вместо те-младите хора да емигрират на запад,по добре те които сега управляват да емигрират на запад и там дано си научат
урока

Back to top button