Спорт

Григор Димитров изигра последния си мач за сезона

Григор ДимитровХуан Мартин Дел Потро сложи край на сезон 2013 за Григор Димитров, побеждавайки го с 3-6 6-3 6-4 в двубой от осминафиналите на Мастърса в Париж.

Сезон, в който Гришо премина границата от един милион долара, спечелени от наградни фондове и подобри рекордното си класиране, изкачвайки се до №22 в ранглистата. Въпреки че се представи добре в Париж и достигна до трети кръг, през следващата седмица хасковлията ще се смъкне с една позиция назад до №23, след като бе изместен от Филип Колшрайбер, съобщава TenniKafe.

Това е и мястото в ранглистата, на което Димитров ще завърши сезона, а остане ли в Топ 24 на изданието на ранглистата в седмицата преди Australian Open, то това ще му позволи да избегне евентуална среща с Топ 8 в двубой от трети кръг на първия за годината турнир от шлема.

Сега за Гришо следва прибиране в България и родното Хасково, а след това ще се отдаде на заслужена почивка. Няколко седмици след това ще започне подготовката за следващия сезон, а първият му турнир по всяка вероятност ще е този в Бризбейн, започващ на 30 декември и където през миналата година достигна до финал. Григор е потвърдил участие на демо турнира „Койонг Класик“, стартиращ дни преди Australian Open и където ще играят още имена като Хюит, Гаске, Вавринка и Бердих.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.10.2013 22:45 22:45

bravo grisha,goljam si!!!!!!golemi uspehi i zanapred!!!!!

Back to top button