Хасково

Хасковските лекари пасуват днес, мислят за протести след седмица

д-р Николай КолевХасковските лекари няма да се включат в планирания за днес половинчасов протест на медици от София и Пловдив срещу орязването с 20% на плащанията към болниците от Здравната каса, съобщи за Haskovo.info председателят на местната структура на Българския лекарски съюз д-р Николай Колев.

Днешните действия са предупредителни. Лекарите поставиха ултиматум на държавата, че ще протестират ефективно след седмица  ако не бъдат гарантирани плащанията за болниците и бюджетът на касата не бъде увеличен.  

„На 8 ноември се събираме в София на Национален съвет, в който участие ще вземат председателите на всички областни колегии. Тогава ще бъде взето решение какви действия ще се предприемат в зависимост от реакциите на Здравната каса и Надзорния съвет„, коментира д-р Колев.

Ако се стигне до ефективни действия, медиците уверяват, че протестът няма да бъде за сметка на пациентите, а в тяхна полза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button