Регион

Бисер посреща зимата с ремонтиран мост

МостОсновният ремонт на моста в харманлийското село Бисер вече приключи.

Реконструкцията на съоръжението започна в началото на август и се извърши от софийската фирма „Трейс“. Ремонтът е на стойност около 300 000 лв., а средствата са отпуснати от междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет.

В хода на работата бяха укрепени основите на моста и бе разширена пешеходната му зона.

Съоръжението, което свързва двете части на залятото през 2012-а село, е изградено през далечната 1939 г. Сега мостът е в отлично състояние и се използва активно от бисерчани, сподели кметът на селото Златка Вълкова.

Преди настъпването на зимата бяха изкърпени и дупките по главната улица от входа на Бисер до кметството. С чисто нов асфалт е и улицата от центъра на селото към изхода за с. Черна могила. Главната бе само закърпена, защото догодина там се очаква полагането на първия етап на канализация.

В края на септември работници от „Балканстрой“ започнаха довършителните работи по къщите на Филка Граматикова и Лилян Тодоров, които също бяха отнесени от потопа на 6 февруари миналата година. Вълкова допълни, че къщите ще бъдат завършени до края на ноември.

 Мост Мост 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
питам
питам
01.11.2013 23:06 23:06

А какво ще става с къщите които не са построени, къде ще живеят хората които останаха без домове. Защо никой не помисли за тях.

gogol
gogol
02.11.2013 7:22 7:22

Питай тройната коалиция

Back to top button