Регион

Магазин пробутва кюфтета с изтекъл срок на годност

ОДБХ - ХасковоХранителен магазин в община Тополовград ще отнесе глоба от 500 до 1000 лева, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково.

В търговския обект инспекторите са открили 7 кг месни разфасовки – кюфтета и кебапчета с изтекъл срок на годност. Продуктите са поставени под възбрана и са насочени за унищожаване на екарисаж.

Още два акта са съставили служителите на Областната дирекция по безопасност на храните през изминалата седмица. Санкция от 50 до 150 лева ще отнесат два хранителни магазина в Хасково и Димитровград. В първия са открити минимални количества свински уши и крака с неизяснен произход, а във втория – хранителни продукти без етикети.

Предписания за почистване и дезинфекция са връчени на собственици на склад за търговия на едно с храни в Хасково и цех за ядки в Димитровград.

През изминалата седмица проверяващите са извършили общо 91 проверки на търговски обекти в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button