Регион

КЗК отмени обществената поръчка за боклука на Димитровград

Иво ДимовКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на кмета на община Димитровград за откриване на процедура за обществена поръчка за сметсъбирането, сметоизвозването и чистотата на общината.

От комисията са установили няколко незаконосъобразни условия в документацията за участие. Проучването показало, че в предмета на поръчката неправилно са включени различни по вид дейности, които могат да бъдат предмет на самостоятелни процедури за възлагане на обществени поръчки. Като дискриминационно условие е посочено това за наличието на материално-техническа база на територията на Димитровград или на разстояние до 15 км. от града. Освен това в методиката възложителят не е определил ясно условията за получаване на максималния брой точки – 120. Не е конкретизирано и какво се има предвид под „пълно и детайлно описание на организацията“.

Потърсен за коментар кметът Иво Димов заяви, че общината има право да обжалва решението на КЗК пред Върховния административен съд, но най-вероятно няма да го стори. Градоначалникът допълни, че смята обществената поръчка да бъде спряна, поправена и отново обявена. Димов припомни, че настоящата бе обявена в началото на август. Тъй като през септември изтече договорът на „Неотитан“ с фирмата е било подписано допълнително споразумение за 1 г. Целта е общината да продължи да се почиства докато трае процедурата по новата обществена поръчка. Тя пък бе обжалвана пред КЗК от фирмите „Грийн партнърс – БКС“ и „Волф милениум“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.11.2013 15:28 15:28

Ам в Аскуу кък е дерижето аъъ…?

Back to top button