Регион

Лагерът в Харманли се превърна в гето

БежанцитеБежанският лагер в Харманли се превърна в гето. Настанените там над 1100 бежанци тънат в мизерия, глад и мръсотия.

450 от тях са настанени във фургоните, близо 300 – в общите помещения, а останалите – на палатки.

В приемателния център в града на Белоногата няма ток и вода. Топла храна има само, когато тя е осигурена от дарители. Днес хасковското Мюфтийство осигури телешко с картофи и ориз за бежанците.

БежанцитеТе са категорични, че условията, в които ги настаняват, са ужасни дори и за животни. Те се притесняват най-вече за децата си, сред които има и пеленачета. Смятат, че с падането на първия сняг малките ще започнат да измират от студ.

От Агенцията за бежанците обявиха, че до края на седмицата в лагера в Харманли ще има ток. За палатките вече има осигурени печки на твърдо гориво. Чакат се дървата за огрев.

Към 14 часа днес в лагера в Харманли, настанените бежанци са 1103, в центъра в Пъстрогор – 427, а в дома в Любимец – 345.

Общият брой на бежанците, дошли нелегално в България към днешна дата  е 9544. Половината от тях са настанени в частни домове.

Бежанците Бежанците
Бежанците Бежанците
Бежанците Бежанците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button