Хасково

От „Александър Паскалев“ събраха 130 лв. за ремонт на църква

Празник130 лв. събраха учениците от хасковската професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ за църквата „Св. Никола“ в с. Тракиец.

Това обяви директорката Пенка Георгиева на днешния патронен празник на гимназията. Кампанията по набирането на средства за ремонт на храма ще продължи до месец май догодина, когато училището ще отпразнува 50-годишен юбилей.

Гости на празника бяха директорът на РИО Мариела Златева, експерти от инспектората, директорът на Регионалния исторически музей Валентин Димитров, писателят Йордан Нанчев, автор на книги за Александър Паскалев и отец Никола.

Пенка Георгиева поздрави своите ученици с празника и заяви, че тяхната обща цел е да правят мостове между времето на Паскалев и настоящето. Тя пожела на гимназистите да чувстват училището като свой дом.

Тържеството бе открито с танц на училищните мажоретки, гостите бяха поздравени и с песен от дванайсетокласничките Радостина и Биляна.

След края на програмата учениците се разделиха на 3 групи: едната посети Паскалевата къща, а другите две се насочиха към Регионалния исторически музей и Туристическия информационен център.

 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nai ludia ot toha
nai ludia ot toha
07.11.2013 17:49 17:49

Hashlaci O_o

Милена-родител
Милена-родител
07.11.2013 18:30 18:30

БРАВО на децата, браво на учителите които ги подготвят и едно голямо БЛАГОДАРИМ на директорката за доброто отношение към нашите деца.

Back to top button