Регион

Дезинфекцират лагера в Харманли заради хепатит

Бежанци5-годишно момиченце от бежанския лагер в Харманли е настанено в инфекциозно отделение на МБАЛ „Хасково“ с хепатит А. Там от хепатит Б се лекува и 30-годишен мъж също от лагера.

Това съобщи директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова. Тя уточни, че момиченцето е придружено в болницата от баща си, а майката се грижи за останалите две деца от семейството във фургона в лагера. Те са единствените контактни с болното и са поставени под наблюдение. Д-р Димитрова допълни, че е разпоредена дезинфекция на целия бежански лагер.

БежанциОт ръководството на бежанския център заявиха днес, че няма опасност от плъзване на зарази и ситуацията е под контрол. Там са настанени над 1100 души, от които поне 300 са деца.

Управителят на МБАЛ „Хасково“ д-р Славчо Близнаков съобщи, че двамата болни от хепатит се подобряват и до седмица ще бъдат изписани здрави и незаразни. Той заяви още, че болницата е подготвена със 150 легла за евентуална епидемия от хепатит.

Специалистите припомниха, че хепатит А се нарича още болест на мръсните ръце, а хепатит Б се предава от кръвопреливане, други манипулации или по полов път.

 Бежанци  Бежанци
 Бежанци  Бежанци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button