Регион

Фермерите затвориха пътя към границата, изблъскаха ги с полиция

ПротестОколо 11.30 часа 50-тина животновъди от цялата страна блокираха пътя към българо-турската граница.

Фермерите се събраха на входа на село Капитан Андреево. Протестиращите бяха строго охранявани от около 70 униформени. Животновъдите клекнаха на пътя, за да покажат на управляващите, че са готови да паднат на колене, за да работят. След 15-минутна блокада, полицаите изблъскаха протестиращите и отвориха пътя към Турция.

Фермерите обаче са все още тук. Те се заканват днес отново да затворят пътя към Граничния пункт „Капитан Андреево“.

Основното искане на животновъдите е да им се изплатят обещаните 70% субсидии. Те искат още промени в Закона за ползване на земеделските земи, яснота за бюджет 2014 и какво е мястото на земеделския сектор в следващия програмен период 2014-2020 г.

Животновъдите са категорични, че протестите ще продължат ако управляващите не ги чуят. Следващата сряда те планират митинг пред Министерството на земеделието и всяка седмица от тук нататък затваряне на пътища и гранични пунктове.

Протест  Протест 
 Протест  Протест
 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.11.2013 16:43 16:43

Сега идвам от протеста. Но цифрата на фермерите не беше 50.

Back to top button