Хасково

1918 не си взеха безплатните храни от БЧК

Помощи, храни1918 социално слаби от Хасковска област не са си взели безплатните храни от Българския червен кръст (БЧК) след края на първия транш от раздаването им, съобщи шефката на БЧК Минка Мечеринкова. 
От общо 11 901 правоимащи помощ са получили 9983. По думите на Мечеринкова в бройката на неявилите се имало и покойници.
 
Шефката на БЧК успокои, че тези, които са пропуснали да си вземат хранителните продукти от първия транш ще могат да го сторят през второто раздаване в началото на декември. Все още се уточнявала датата – 3 или 5 декември и количеството на чаканите продукти. Вече било ясно, че за разлика от първия транш сега няма да се раздава брашно. През октомври пък не пристигнали обявените спагети, които и сега щели да отсъстват. Пунктовете, където през декември ще се раздават храните остават същите.
 
Haskovo.info припомня, че през октомври на правоимащите се раздаваха общо 25.150 кг хранителни продукти.
 
Право на подпомагане имат лицата, получили целеви помощи за отопление през 2012-2013 г., майки-осиновителки, лица отглеждащи деца с увреждания, семейства с еднократна помощ за ученик, лични асистенти на хора с увреждания, подпомогнати с целева помощ за 2012-а, както и ветерани от войните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button