Спорт

Валя Трандева блести на Европейската купа в Москва

Валя ТрандеваХасковлийката Валя Трандева се представи блестящо с нациолналния отбор по борба на Европейската купа на нациите „Московски светлини“ в руската столица.   

В Москва националките ни спечелиха първото си отборно отличие, като ликуваха с бронзовите медали. До успеха се стигна след като водения от треньорите Серафим Бързаков и Петър Касабов тим надигра Германия с 4:3 победи. С туш своите схватки спечелиха Евелина Николова (55) и Мими Христова (59), а Валя Трандева (51) и Тайбе Юсеин (63 кг) спечелиха по точки съответно с 8:0 и 8:1. С европейската отборна титла ликува тимът на домакините. Рускините победиха Украйна с 5:2.
В групата пък България загуби от Русия с 2:5 и надигра Азербайджан с 4:3.

Средната възраст на нашите е 21 години и се прогнозира добро бъдеще на състезателките.

На момичетата им тръгна борбата. Дори имахме шансове да обърнем Русия. Валя Трандева, например, поведе с 5:1, но се обади стара травма във врата и загуби. Дори нямах намерения да я пускам в тази среща, а да я запазя в мача за бронза. Тя пък спечели следващите две с технически туш„, коментира представянето на хасковлийката Бързаков.

Валя Трандева е родена на 19 август 1989 г. в Хасково, първият треньор е Салим Наим. Първоначално тя се състезаваше за димитовградския клуб „Еньо Вълчев“, а сега е в столичния „НСА-Академик“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button