Хасково

Живко Боговски: Колкото са по-хубави пътищата, толкова са повече катастрофите

ЗаседаниетоКолкото пътищата са по-добри, толкова повече пътно-транспортните произшествия се увеличават“, това заяви директорът на Областно пътно управление – Хасково Живко Боговски на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението.

По думите му все по-често водачите не се съобразяват със знаците по пътищата, което е предпоставка за ПТП.

Хасково е един от регионите в страната с най-развита пътна мрежа и се нарежда на трето място след София и Бургас. След построяването на АМ „Марица“ областта ни дори ще заеме второто място в класацията, допълни Боговски.

Заседанието„Колкото и пари обаче да влагаме в инфраструктура, не насочим ли усилията си към човешкия фактор нещата ще се влошават и катастрофите ще се увеличават„, коментира шефът на Областно пътно управление – Хасково.

Председателят на Областната комисия по безопасност на движението и началник на КАТ – Хасково Атанас Джунов го подкрепи и допълни, че трябва да се търсят начини да се накарат хората да бъдат по-дисциплинирани на пътя и да спазват правилата за движение.

Един от начините, по които Полицията въздейства върху това са мобилните камери. От началото на годината до края на октомври те са заснели 30 000 нарушения по пътищата в областта. 11 000 от тях са за превишена скорост.

ЗаседаниетоДруг начин за въздействие върху водачите за намаляване на скоростта са т.нар. „легнали полицаи“. „Изкуствените неравности са много модерно явление. Всички кметове си мислят, че като се направи неравност се решава проблема. Ние не сме против тяхното изграждане, но то трябва да е законно. Общините са изградили неравности, които не отговарят на изискванията.“, допълни Живко Боговски.

Целта е да се направят „легнали полицаи“ преди пешеходните пътеки, за да може скоростта, с която водачите достигат до „зебрата“ да не създава предпоставки за пътно произшествие. Поставените по правилата изкуствени неравности ще дадат своя резултат, бе категоричен шефът на Пътно управление – Хасково. „Но и другото, с което трябва да сме наясно е, че дори на всеки 20 метра да сложим пешеходни пътеки, няма да има полза от тях ако не научим хората да ги използват“, смята Боговски.  

ЗаседаниетоКато пример за недисциплинираност по време на заседанието бе дадено движението по моста на река Марица край Любимец. Въпреки че съоръжението е затворено за ремонт, всеки ден хората намират вариант да преминат от тям. „Ремонтът на моста влошава пътната обстановка“, алармираха по време на заседанието от община Любимец.

Те обясниха, че въпреки маркировките и насипите хората намирали пролуки и минавали по моста. Последният инцидент е от вчера, при който тежко пострада 20-годишен мотоциклетист.

Живко Боговски увери, че вече е избран изпълнител, който ще ремонтира съоръжението. Договорът с фирмата е сключен и в момента тече етап на проектиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.11.2013 18:16 18:16

Много тъпо изказване…

jhdclfy
jhdclfy
11.11.2013 18:36 18:36

Този е най-смотания началник на държавна служба!

ооо
ооо
11.11.2013 19:14 19:14

Живко е тъп като галош. Ама, че глупаво изказване. Тогава разбийте всички пътища, та да намалеят катастрофте. Ама, че глупак. Типичен гербер.

Пантелей Пътника Боговски
Пантелей Пътника Боговски
12.11.2013 9:17 9:17

Много тъпо! Тогава да не правим пътища, че да няма катастрофи!

Анонимен
Анонимен
12.11.2013 9:33 9:33

Tози малоумник да вземе да попътува малко в страната, да види как другите областни пътни поддържат пътищата.Тук нямаме дори маркировки по пътищата, а идват мъгли.Да не говорим за дупките и дренажите покрай тях.Вижте пътя за Мин. бани вече две години няма маркировка, вече има мисля две катастрофи с жертви.За какво говорим другарю тъп началник.Скрии си тъпата физиономия и не говори глупости.

гостенка
гостенка
12.11.2013 11:13 11:13

Поредната глупост, не са виновни новите пътища, виновни са водачите с ниска култура на водач, на пешеходец, на всичко. Вместо да се плюнчите и да говорите глупости г-н Боговски се заемете да научите бъдещите и настоящите шофьори, как да бъдат такива. Направете нещо??? Хасково е с най-голям процент катастрофи и загинали в страната. „Легналите полицаи“ са много добра идея, направете ги от асфалт пред всяко училище, пред всеки излаз от странична към главна улица, да видим тогава ще има ли катастрофи. Идете в командировка из Европата да видите хората как са решили проблема със скоростта, с цялата организация на движението, с маркировката, с камерите. И не да изграждате „легнали полицай“ преди пешеходните пътеки ами накарайте щофьорите да се научат да спират на пешеходните пътеки. Сложете камери и яко глоби за нарушителите, ако не я плати, втора ако пак не дойде трета глоба, много е просто. Докато на българина не му бръкнеш дълбоко в джоба няма да се научи на нищо.

ГОСТ
ГОСТ
12.11.2013 13:03 13:03

От ден на ден по добри пътища според управляващите-от година на година по лоши – според потре*ителите.Такова лоша състояние на пътищата в Хасковска област от шест-седем години е нямало.Оправете си дупките по пътищата, маркировката и банкетите пък нека другите органи , които отговарят за нарушителите си свършат работата с всички средства и методи.

Back to top button