Регион

Китай показва в Димитровград едно от 70-те си чудеса

ИзложбаИзложба на образци от китайската лакова живопис се открива утре в  Художествената галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград, съобщи уредникът Надежда Стойнева. Организатори са общината, Историческият музей и местното българо-китайско дружество.

Китайското лаково изкуство се счита за едно от 70-те чудеса на далекоизточната страна. С тази техника художниците-приложници създават ненадминат високохудожествени изделия. Лакът, който се получава от смоли, се смесва с бои и се полага гладко върху повърхността. Върху някои  изделия се инкрустират късчета слонова кост или корали, което обогатява украсата. Подобно на порцелана и коприната, изкуството на лака преживява непрекъснат разцвет, за да се превърне в национално съкровище.

Гостуващата експозиция „Метаморфозите на китайското лаково изкуство“ представя творби от различни стилове – впечатляваща смесица от традиционни техники и модерни материали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button