Регион

Хасковлии дариха 39 чувала с дрехи за бежанците в Харманли

Бежанци, архив39 чувала с дрехи за бежанците в харманлийския лагер са дарили хасковлии, съобщи шефката на БЧК-Хасково Минка Мечеринкова.

Дрехите вече са занесени на бежанците на няколко транша от средата на октомври до сега. 14 от чувалите са с детски дрехи, 7 – с бебешки, 10 – с дамски, а мъжките са 8 чувала.

Освен облекло от БЧК са предоставили на бежанците 13 чувала с детски играчки, 102 броя детски одеала и 57 дюшеци за деца. Дарените кутии със сухо мляко са 29, мокрите кърпички за бебета са 41 пакета, сапун – 893 бр., 29 пасти за зъби, 41 четки за зъби, 54 шампоана, прах за прана – 15 бр., 63 пакета с памперси памперси, 40 стека тоалетна хартия, дамски превръзки – 1016 бр., 705 гела за дезинфекция на ръце. Последните са разпределени между центровете в Пъстрогор и Харманли, както е и с минералната вода, съответно 400 и 135 стека.

Бежанците в двата лагера са получили още бисквити, вафли и лютеница от БЧК. Мечеринкова обясни, че на бежанците в Любимец са носени по-малко помощи.

Част от даренията са изпратени от областните съвети на БЧК в Шумен, Пловдив и Сливен.

Продължава кампанията основно за деца, като има още набрани дрехи и най-вероятно след седмица ще бъдат занесени на децата в Харманли, допълниха от БЧК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button