Хасково

Унищожиха 50 кг агнешко с недоказан произход

ОДБХ - Хасково50 кг замразени субпродукти от агнешко месо без документи са унищожени на екарисаж, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

Продуктите са открити в магазин за месо в Хасково. Собственикът не е успял да докаже произхода на агнешкото и това е наложило, то да бъде поставено под възбрана. Съставен е акт. Санкцията за търговския обект ще бъде между 1000 и 2000 лева, допълват от местната структура на Агенцията по храните.

През изминалата седмица са извършени 93 проверки. Връчени са 7 предписания на собственици на търговски обекти в Хасково и Димитровград за по-стриктно водене на документацията. Бизнесмен от Харманли пък ще трябва да ремонтира складово помещение към хранителен магазин заради теч от тавана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button