Хасково

Отборът на Езиковата отново първи по английски

ЕзиковаОтборът на ГПЧЕ „Асен Златаров“ за поредна година спечели първото място на регионалния кръг на викторината по английски език „Образование на бъдещето“.

Златаровци изпревариха в крайното класиране съучениците си от димитровградските ЕГ „Иван Богоров“ и ПМГ „Иван Вазов“, ПГТ „Александър Паскалев“-Хасково, свиленградска професионална гимназия и езиков център от Карлово.

ЕзиковаУспехът е значим и с това, че тимът на Езиковата е нов в сравнение с миналата година. Това е така, защото политиката на гимназията е в него да се включват само десетокласници. Въпреки това те показват по-добри умения дори от абитуриенти от другите училища.

Победата за „Асен Златаров“ донесоха Преслав Александров, Теодора Делчева, Илияна Налбантова и Калина Вълчанова. Техни преподаватели по английски са Красимира Кънева и Димитър Енчев. Учениците са изготвили презентация за италианската образователна система, която се оказала подобна на българската. Младите таланти анализирали и специалностите в Миланския университет.

В националния кръг хасковлии ще се състезават с други 5 отбора от страната. Първото място ще им осигури двуседмичен езиков курс в колеж във Великобритания. Победителят в презентациите ще спечели един уикенд в холандски ВУЗ. Като награди има още едноседмични езикови курсове и такива по SAT в Американския университет в Благоевград.

ЕзиковаВ последните 7 г. отборите от Езиковата имат общо 3 първи места в престижната надпревара, както и втори и трети, но винаги са в призовата тройка.

Единайсетокласничката Калина Костадинова и с година по-големият Окан Исов пък се представиха отлично на Първото национално състезание по речеви и комуникативни умения. Състезанието е по английски език и въпреки че първият й език е испански тя се класира втора в страната. Не всички резултати са обработени, но очакванията са Оскан да е в десетката. Гимназистите е трябвало да се подготвят по темата за мира, която е доста обширна и е затруднила доста от учениците.

Преподаватели на двамата са Николина Чукова и Вера Георгиева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
BG
BG
12.11.2013 15:36 15:36

Да я закрият тази емигрантска гимназия !!! Само йес менчете и компаньонки излизат от там. Зубъри неспособни да МИСЛЯТ. Майките после реват, че децата им били далече и били сами. Простно не ги пращайте в зубраческо емигрантско училище !!!!!!!

neee
neee
12.11.2013 15:48 15:48

Я не говори глупости без да познаваш децата.Този същия участник Преслав,преди две години, по време на Нац.Олимпиада по Информатика,единствен отсрами града с участието си.Така,че не говори без да познаваш децата.ЗУБРАЧИ има на всякъд,но да казваш,че точно тези деца не могат да мислят ми звучи като безсилие и завист

BG
BG
12.11.2013 16:06 16:06

Някои които полагат допълнителни усилия да.
Но аз говоря по принцип за болшинството.
Нямам как да могат да мислят след като не се учат на мислят, а се учат да зубрят. Смешно е някой да пропилява най-ценните си години в зубрене на език какъвто и да е той. Все едно да използваш Ферари да ореш нива. И Ферарито се разбива и нивата не ражда.

аз
аз
12.11.2013 16:14 16:14

ферарито си е ферари, пък ти от къде си сигурен ,че ще избягат в чужбина

---
---
12.11.2013 16:53 16:53

Защото ще стане това. От класа ми едно 70 процента ще кандидатства в чужбина. Учителите се интересуват от парите, без частни уроци никой не си отваря устата.
Мнението ни също не е важно, тъй като не е това, което очакват да изречем…
Както винаги, възможно е Дарби и учителите пак да са си разменили пари както при състезанието в БАЧ

123
123
12.11.2013 18:20 18:20

Браво и на тях и на на учителите им.Без добри учители не става.

Карагьозка Унифриева
Карагьозка Унифриева
03.04.2015 18:31 18:31

Жипа си е жип яжси крокито и малчи!-коко мадафаката ви пращь много поздрави 😉

Карагьозка Унифриева
Карагьозка Унифриева
03.04.2015 18:33 18:33

Биската ти е колкото на коко самуня-върталъка много

Back to top button