Регион

Ремонтират сгради в Харманли, за да настаняват бежанци

РемонтВъв Временния център за бежанци в Харманли се извършва ремонт на сградите, които са били част от бившето военно поделение. Според официалната информация в тях ще могат да бъдат настанени 650 души. Haskovo.info обаче научи, че помещенията ще се обитават от поне 2 000 чужденци.

В едномесечен срок се очаква да приключат ремонтните дейности и в сградите да се настанят бежанците, които в момента са в платки. Към днешна дата в центъра са настанени 1 100 души, 400 от които в палатки.

Фургоните вече имат електричество и на хората са раздадени електрически печки. В общите помещения, където са настанени около 250 души и в новите сгради, които се ремонтират, отоплението ще е на твърдо гориво.

Предприети са мерки от страна на Община Харманли за разкриване на обект за продажба на стоки от първа необходимост. Магазинът ще се стопанисва от РКС Харманли.

Видео Вижте видео репортаж

 Ремонт  Ремонт
 Ремонт  Ремонт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button