Регион

Арендатор изби рибата – източи язовир „Доситеево“

ЯзовирАрендаторът на яз. „Доситеево“ е източил водоема, алармираха във специализираните форуми риболовци.

Сигналът е от 10 ноември и е адресиран до ИАРА-Хасково. Той е придружен със снимки на източения язовир. Рибарите питат, защо се съсипва водоема, който е собственост на държавата в лицето на „Напоителни системи“. Според хората държавата не се интересувала от рибните ресурси в язовира, отдаден под арендата „на разни търгаши и фирми, които пък си безчинстват на воля и излавят на 99 % рибата в тях“.

ЯзовирДруг от участниците във форума казва, че случващото се с язовира е престъпление и за това трябва да се сезират съответните служби. „Язовирът не съществува, останала е само тинята“, алармират рибарите.

Потърсен за коментар шефът на ИАРА-Хасково д-р Милчо Милчев обясни, че е сигнализирал по случая „Напоителни системи“-Хасково и тази и миналата година. През август 2012 г. от ИАРА съставили два акта за бракониерство на арендатора, а един на 31 октомври тази година, когато освен риболов с мрежи е извършван и такъв с уред за електроулов. Тази година д-р Милчев е подал сигнали и до „Напоителни системи“-Стара Загора, както и до земеделското министерство.

Отговорникът на „Напоителни системи“ за Хасковска област Георги Пеев заяви за Haskovo.info, че е разпоредил проверка по случая. Той призна, че сега нивото на язовира наистина е ниско. Проверката щяла да покаже дали арендаторът е взел разрешение за източването на водоема.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
смехурко
смехурко
12.11.2013 16:31 16:31

тоя в ред ли е ????? нивото било НИСКО……то няма никво ниво……всеки я кара ма принципа СЛЕД НАС И ПОТОП…..ЖАЛНА НИ БЪЛГАРИЯ……

nedovolen
nedovolen
26.11.2013 20:16 20:16

Koi e vinoven za razsipiqta na balgarskite yazovori_DARJAVATA,nqma darjava,ako imashe vsichki yazoviri shtqha da sa darjavni kakto navsqkade po evropa.DARJAVATA E MASHTEHA NE SAMO ZA YAZOVIRITE NOI ZA CELIQ BALGARSKI NAROD.PITAM AZ KADE V EVROPA IMA ARINDATORI NA YAZOVIRI,ISAM VI OTGOVARQM NIKADE.AZ JIVEQ V ZAPADNA EVROPA.KADE STE GOSPODA DARJAVNICI NIKADE NE STE,SAMO GLUPOSTI GOVORITE PO MEDIITE I NISHTO DRUGO.SRAM

vanq
vanq
24.11.2013 23:20 23:20

e kak ne gi e stram bilo nisko min4ev s glavata misli6 li xorata kak 6te si polivat gradinite tova be6e edin ot nai xubavite qzoviri sasipaxte i nego mizernici

Боян
Боян
13.11.2013 22:17 22:17

Яз. „Изворово“ е на същото положение, пълна разсипия, разполагам със снимки.

георги големинов
георги големинов
13.11.2013 15:44 15:44

колеги риболовци!! просто живеем в такава държава!! това се случва с всеки по-читав язовир!! същото е положението и с язовир Долна Диканя!! взет е под аренда за 10 години и риболовът е забранен!! последният път когато отидох, заварих арендаторите да товарят 3 бр. мрежи в лодката и незабавно пуснах сигнал до ИАРА главно управление ( които изобщо не сметнаха за нужно да ми отговорят ) и после до ИАРА Перник, които ми отговориха, че в рамките на следващите 10 години арендаторите могат да си правят каквото си искат с водата и рибните ресурси в нея!! и все пак аз няма да се откажа и ще подавам сигнали за всяка нередност докато съм жив!!

Върбанов
Върбанов
13.11.2013 12:13 12:13

Еми махнете арендаторите ! Да пускате сигнали – до кого ? Който ги получава ги крие срещу определена сума и така нещата си остават същите ! Глас в пустиня скапана смотана шибана държава сме и няма да се оправим никога това е !

ivan petrov
ivan petrov
13.11.2013 10:42 10:42

арендатора си е изпуснал ключовете за колата някъде и решил да пусне да язовира,
както преди години като хванаха един с крадена кола и той каза пред съда че валяло и влязъл да не се измокри…този арендатор да му се конфискува цялото имущество…един ако бъде наказан ще е за назидание на всички останали крадливи нещастници….все от някъде трябва да се започне … ето подходящия случай

благомир
благомир
13.11.2013 1:36 1:36

Е това е върхът…..новото било ниско….този е пълен идиом…съсипаха язовирът…скапани управници.

иара
иара
12.11.2013 17:48 17:48

абе господин нестастник, защо не кажете на хората как крадете като ходите на тези проверки нещастници такива. а тоя Коцето е същото крадливо и просто копеле като тоя др Милчев. ама някъде някой ще ги срещне на улицата и ще им остави зъбите сираци на тея олигофрени.

Анонимен
Анонимен
28.11.2018 20:41 20:41

А бе, научете се за пишете на български бе. Знам че сте не образовани , ама това е резил….бе…

Back to top button