Хасково

РИО: Учителите в ОУ „Св. Иван Рилски“ много добре обгрижват децата и планират работата си

Христина БоеваУчителите в ОУ „Св. Иван Рилски“ много добре обгрижват децата и планират работата си – това е установила проверка на Регионалния инспекторат по образование в хасковското училище. Тя бе провокирана от открито писмо , изпратено до редакцията на Haskovo.info, РИО и Агенция по закрила на детето. В него анонимни родители изразяват възмущението си от начина на обучение в начален курс в ОУ „Св. Иван Рилски“, огромната според тях натовареност на децата, лошото отношение на учителите към тях и безхаберието на ръководството.

От инспектората са разговаряли с учителите и ръководството на школото, направили са проверка на учебните часовете, входящите тестове, домашните работи на децата и тежестта на раниците.

„Всички помагала и учебници, които се използват от децата са утвърдени и одобрени от МОН и сред тях не са установени излишни такива. Домашната работа на децата е свързана с тематичното съдържание на урока.“, обясни експертът Христина Боева.

В доклада от проверката е записано още, че времето за самоподготовка на учениците е достатъчно, за да могат заедно с учителите следобед по време на занималнята да се подготвят за следващия ден. Освен това родителите били запознати с правилника на учебното заведение, а учителите непрекъснато били в контакт с тях и търсели мнението и предложенията им относно учебния процес.

Учителите много добре работят с децата и няма място за притеснение от страна на родителите“, коментира Боева.  Тя допълни, че по време на проверката само няколко раници са били по-тежки. При разговор с учениците е станало ясно, че децата не се чувстват натоварени и имат достатъчно време за отдих. Дори някои от тях пожелание искали допълнителни задачи за домашна работа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дрън-дрън, та пляс!
Дрън-дрън, та пляс!
12.11.2013 18:53 18:53

Как така „само няколко раници били по-тежки“, като всички ученици до 3 клас носят ненужно количество тетрадки и помагала само по единия предмет. Умножено по 5, прави непосилно тежка раницата, особено за по-слабичките ученици.
Я по-добре претеглете повечко раници, вместо да ходите да си показвате тоалетите на работа!

До незнайните
До незнайните
12.11.2013 21:33 21:33

Т.нар „сигнал“/донос/ на анонимните родителки/тук кавичките са за родителките/ плаче за съд за обида и клевета.И само това че потърпевшите са прекалено интелигентни и смирени възпира този процес…Иначе за който и друг да се излива така публично помия ще спечели малко пари чрез съда.

родител
родител
13.11.2013 10:37 10:37

освен неправилното разпределение на учебната натовареност, друг може би по-голям проблем е пълното неглижиране от страна на учителите на задължението им да осигуряват безопасността на децата в училищната сграда и да предотвратяват проявите на агресия на едни ученици към други. Този подход на пълна незаинтересованост от страна на учителите създава реална опасност за физическото здраве и за психическия комфорт на нашите деца и следва да бъде обект на специално внимание

345
345
13.11.2013 10:51 10:51

„Да ама не“! И това РИО за какво е? Щото едни хора трябва да вземат едни пари? Само не ни убеждавайте в глупости…

Lolly
Lolly
13.11.2013 18:01 18:01

Какво повече искате? В продължение на седмица протичаха проверки в училището.Излезна главният инспектор и ви написа опровержение на гнусния донос.Няма да ви мине номера,не разбрахте ли? И преди да говорите колко били тежки раниците на децата,погледнете колко глупости носят.То не са чантички,албуми,несесери,книжки и т.н.Като не ви харесва хванете си за ръчичка скъпоценното дете и си го учете вкъщи.Хем да е на сигурно,хем да не е натоварено.Какви са тези глупости.Не се грижели за безопасността-за това не се отделят от тях.Вие като малки като че ли не сте се били и не сте падали.А колкото до тоалетите? Не знам дали са от инспектората или от загрижените майки които по цял ден се чудят в кой магазин да се метнат на кое кафе да седнат и кой да обсъдят.Личи си,че имате по 1 мозъчна гънка,ама от време на време я размърдвайте преди да се изложите тотално,както в горните коментари 😉 🙂

Учител
Учител
13.11.2013 18:57 18:57

Не разбирам защо на един гнусен донос се отдели толкова време и внимание и три седмици беше в най-четените новини/съвсем умишлено/,а отговорът на РИО се задържа едва един ден и беше покрит,а уж толкова много хора бяха загрижени какво се случва в училището.
Благодаря на експертите от РИО за това,че застанаха зад нас,защото те са хората,на които е възложено да оценяват нашата работа! Е,в България всеки разбира от образование,затова не ме учудва факта ,че има хора,които си позволяват да оспорват и тяхното мнение!
Вярвам,че доволните са повече, а за останалите -изход все пак има!

Back to top button