Хасково

Трима военни пердашени от жените си в Хасково

Домашно насилиеТрима военни от Хасково са потърсили помощ от домашно насилие.

Това съобщи трудовият посредник във фондация „Х&Д Джендър перспективи“ Кристина Йорданова. Военнослужещите са се опакали, че били бити от жените си в къщи. Сред потърсилите помощ в хасковския офис на фондацията имало и една жена под пагон.

През последната година мъжете потърсили помощ от домашно насилие са над 20. Някои от случаите са на пенсионери, бити от своите синове или внуци. В други пък става въпрос за мъже в зряла възраст, земеделци или дори такива на високи постове в държавните служби.

Стряскащите данни бяха изнесени по време на двудневен семинар в Хасково по проблемите на домашното насилие. От фондацията приключват едногодишния си проект „Живот без насилие“, в рамките на който помощ са потърсили близо 130 жертви на насилие.

Управителят на фондацията Антония Филева обясни, че в много от случаите жертви на домашно насилие са възрастните хора. Те са малтретирани от своите безработни синове и внуци. Най-често последните искали да се ползват от пенсията на потърпевшите, а в някои разприте са заради имоти. Йорданова подчерта, че в близо 30% от случаите насилниците са неосвидетелствани психично болни близки.

Филева допълни, че вече е започнал ремонта на кризисния център в Димитровград. Днес той е бил посетен от представители на американското посолство. Шефката на фондацията посочи, че регионът има остра нужда от подобен център, където да бъдат настанявани жертви на домашно насилие. В последната година е имало половин дузина случаи на жени, които е трябвало да бъдат изведени от семействата си, където са били бити. Три от тях са настанени в центъра в Бургас, две – в Стара Загора, а останалите в София.

Домашно насилие   Домашно насилие
 Домашно насилие  Домашно насилие

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НЕНАПЕРДАШЕН
НЕНАПЕРДАШЕН
13.11.2013 16:41 16:41

и тия ПЕРДАШЕНИТЕ трябва да пазят родината…….

dasd
dasd
13.11.2013 17:36 17:36

p**ali

цивилен
цивилен
13.11.2013 19:28 19:28

….егаси военните…..,чак пък и да се оплакват….!!!

командир
командир
13.11.2013 20:16 20:16

посерковци такива! само знаете да се оплаквате!

Мим
Мим
13.11.2013 22:48 22:48

Добре, хубаво.. Само не разбирам защо така грозно и иронично е написано „пердашени“ ? Както за жените, така и за мъжете – това е домашно насилие, а не някаква смешна, детска игра! Има по-подходящи думи за провокативно заглавие на такъв тип статия..

иван
иван
14.11.2013 19:04 19:04

и тези тримата ще пазят родината браво мъжки момчета ей тва се казва гей парад в военни дрехи

Back to top button