Регион

„Напоителни системи“ призна: „Доситеево“ е мъртъв

ЯзовирЯзовир „Доситеево“ е с мъртъв обем, констатира проверката на „Напоителни системи“.

Както Haskovo.info писа, арендаторът на язовира източи до дъно държавния водоем за да излови рибата в него. За това алармираха риболовци.

Шефът на ИАРА-Хасково д-р Милчо Милчев пък обясни, че е сигнализирал по случая „Напоителни системи“-Хасково и тази и миналата година. През август 2012-а от ИАРА съставили два акта за бракониерство на арендатора, а един на 31 октомври тази година, когато освен риболов с мрежи е извършван и такъв с уред за електроулов. Тази година д-р Милчев е подал сигнали и до „Напоителни системи“-Стара Загора, както и до земеделското министерство.

Отговорникът на „Напоителни системи“ за Хасковска област Георги Пеев заяви за Haskovo.info, че след направената проверка случаят е предаден на ръководството на „Напоителни системи“. От там трябва да решат какви ще са санкциите за арендатора. По думите на Пеев, най-вероятно договорът с него ще бъде прекратен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
istinski ribari
istinski ribari
14.11.2013 12:54 12:54

ami spored normalnite hora kakvi trjabva da sa sankciite za tozi ,,arendator,,-interesno?!! ili moge bi trjbva dogovorat s nego da bade prekraten i pomilvan po,,umnata,, glavi4ka?!!!

glupak
glupak
14.11.2013 16:12 16:12

По думите на Пеев, най-вероятно договорът с него ще бъде прекратен……а защо до сега не е …….сега нямаще да е унищожен язовирът

mnogo i istinski ribari!!!
mnogo i istinski ribari!!!
14.11.2013 18:50 18:50

za sagalenie arendatorite si pravjat kakvoto si poiskat s jazovirite?!!smjatat,4e vsi4ko im e pozvoleno?!!!!zatova ne trjabva da ima pove4e jazoviri pod arenda-taka sas sigurnost shte ima mnogo -pove4e riba po jazovirite?!!!taka kakto beshe predi dosta godini?!!!

Freeeedom
Freeeedom
15.11.2013 13:16 13:16

Призовавам haskovo.info да следи темата отблизо и да пише по-нататък как се е развил случая. Ще прекратят ли на наемателя договора ?

Венко Винев
Венко Винев
26.02.2014 21:33 21:33

След това самопризнание за убийството на яз.Доситеево от „Напоителни системи“ не трябва ли вече да бъдат на птсъдимата скамейка? А саратникът им „АРЕНДАТОР“ да даде обяснение как е извършено разделянето на улова. И не да бъде прекратен договора, а да бъдат изпълнени клаузите по неустойките по него.

Back to top button