Хасково

Замминистър: МБАЛ – Хасково е на нивото на правителствена

Нервно отделениеМБАЛ – Хасково в момента е на нивото на правителствена болница „Лозенец“ – това заяви заместник – министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, който преряза лентата на ремонтираното Нервно отделение към Областната болница. „Имате също качество и ниво“, допълни той.

Над 400 000 лева е инвестицията, която ръководството на лечебното заведение е направило, за да обнови Нервно отделение. 160 000 от тях са целева капиталова субсидия от Министерството на здравеопазването, съобщи управителят на МБАЛ – Хасково д-р Славчо Близнаков.

Нервно отделениеТака работещите 7 лекари и 17 специалисти по здравни грижи в Нервно отделение вече могат да се похвалят с нов интензивен сектор. Всички 14 стаи са реновирани. Изградени са нови санитарни възли. Закупени са 40 легла.

Нервно отделение разполага и с нови консултативно-диагностични кабинети по ЕЕГ и ЕМГ.

Обновяването на материалната база на болниците е възможна, ако те получават на 100% заработеното от здравната каса и до началото на декември болниците в страната ще получат дължимите суми от касата за септември, коментира зам.-министърът. Парите за октомври и ноември ще са в банковите им сметки до 25 януари. Освен това от министерството са се ангажирали и да представят на правителството мерки за по-ефикасно и ефективно здравеопазване България.

Нервно отделение Нервно отделение
Нервно отделение Нервно отделение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nensin
nensin
15.11.2013 21:08 21:08

Най-опитните общественици, поради липса на други. Та на г-н Шскендер му лекуваха личната готвачка там както и дъщеря и……………???

Пациент
Пациент
18.11.2013 18:59 18:59

Ха Ха Ха

Back to top button