Хасково

Хасковски ученици правят мъниста за чиста вода

МънистаХасковски ученици се включиха в инициативата под мотото „Хартиени мъниста за чиста вода“.

Тя се организира от доброволците към хасковския клуб ЮНЕСКО и е по повод утрешния Международен ден на толерантността. Гимназисти основно от ГПЧЕ „Асен Златаров“ и ПМГ „Боян Петканчин“ изработиха десетки хартиени мъниста на сцената на пл. „Свобода“. Председателят на Управителния съвет на клуб ЮНЕСКО-Хасково Венета Антонова обясни, че мънистата ще бъдат изпращани до американска студентска организация. За всеки 20 броя янките ще предоставят финансови средства за закупуване на 4 литра чиста вода за училища в Танзания. Антонова посочи, че инициативата ще продължи около 3 месеца и в нея могат да се включат всички желаещи. Те могат да предават мънистата на доброволците от клуба в 10 Е клас на хасковската езикова гимназия или 10 В в Математическата.

Венета Антонова припомни, че Танзания е с население 48 млн. души и едва 33% от тях имат достъп до вода, а на много деца и жени им се налага да пътуват по 4 часа до водоизточник.

Мъниста  Мъниста 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гОст
гОст
16.11.2013 11:16 11:16

в крайна сметка никакъв к*р от вас :d

Back to top button