Хасково

23 жертви на пътя за 10 месеца

Катастрофа, архив954 са катастрофите на територията на Хасковска област от началото на годината, съобщават от пресслужбата на полицията.

За същия период на 2012 г. са регистрирани 1038 катастрофи или с 84 повече.

236 са сега катастрофите с пострадали, като жертвите са 23, а ранените – 270. В сравнение със същия период на 2012-а, тежките катастрофи са 227 със 21 убити и 290 ранени.

Водещи причини за възникване на пътни произшествия с материални щети е несъобразена скорост с пътните условия, неспазване на дистанция и отнемане предимство на кръстовище. Първостепенна причина за възникване на катастрофи с пострадали е несъобразена скорост с пътните условия, следвано от отнемане предимство на пешеходец и отнемане на предимство на автомобил на кръстовище.

17 ноември е Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Денят се отбелязва в международната общност с резолюция на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя от месец ноември. Това е поводът да почетем паметта на жертвите на пътно-транспортни произшествия в цялата страна и още веднъж да напомним, че от поведението ни на пътя зависят животът и съдбата на много хора, призовават от полицията.

Сигурността на движението по пътищата на всички зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него, макар той да изглежда малък и недостатъчен. Съвкупността от добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурило една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение, съветват от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пиронков
пиронков
17.11.2013 16:01 16:01

малко са Като гледам какви пичлемета карат коли бройката трябва да е горе долу 3000 на година че и повече

Back to top button