Хасково

Деветокласнички с автомати шашкат военните на Кенана

Ученици

Ван Нгуен

Девоткласничката в хасковското СОУ „Васил Левски“ Ван Нгуен показа завидни умения при боравенето си с „Калашников“ с което шашна военните в Кенанското поделение.

Ученичката с лекота сваляше и поставяше пълнителя на автомата и със самочувствие се прицелваше. Момичето обясни, че твърдо е решило да работи в армията и е гледало много военни филми. Тя бе с нейната съученичка Галина Планинска, която също вдигаше оръжието без страх. Планинска обясни, че вуйчо й служи в поделението.

Военното формирование 52 740 организира Ден на отворените врати от 10 до 12 часа. От възможността да разгледат оръжията в поделението се възползваха над 180 ученици от „Васил Левски“. Освен по различните разновидности автомати децата се впечатлиха от гранатометите, противотанковите ракетни комплекси, 120-милиметровата самоходна минохвъргачка, зенитната установка, БТР-а и камион „Мерцедес“.

Инициативата се организира по повод утрешния празник на Сухопътните войски. На 19 ноември от 12 часа е тържественото поднасяне на венци пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“.

Тази година отбелязваме 128 години от победата на Българската армия в Сръбско-българската война от 1885 г. и 40-ата годишнина от създаването на командването на Сухопътните войски.

Ученици   Ученици
 Ученици  Ученици
 Ученици  Ученици
 Ученици  Ученици
 Ученици  Ученици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ОР.
ОР.
18.11.2013 18:16 18:16

…шашва военните в кенанското поделение.
Какви военни ви се виждат аъ че те половината жените им ги маганят като брашняни чували,военни пародия на военни.По добре жените им да ни пазят,щото тия ако са на рубежа жална и майка на България…

Военен
Военен
18.11.2013 23:38 23:38

Военни за пример ти като не ставаш за такъв сега плямпаш глупости смотан дрислак.

ОР
ОР
19.11.2013 10:11 10:11

За твое сведение „недрислако“имам 32г.военна служба и знам много добре какво е.А ти като не знаеш какво означава ОР попитай и тогава драскай.Един ако пръдне в строя всички ще се разбягате.Видял си ти военна служба,мешка…

Анонимен
Анонимен
21.11.2013 9:18 9:18

Ебати,военните,те не ходят ами се търкалят,като угоени прасета са,а това че жените им ги биели го четох някаде в пресата.Може би беше и в Хасково инфо…

Back to top button