Хасково

Куфарни търговци „изгърмяха“ с 300 кг. захарни и тестени изделия

ОДБХ - Хасково300 килограма вафли, сухи пасти, солети и макарони са унищожили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните.

Захарните и тестените изделия са иззети от куфарни търговци на ГКПП „Капитан Андреево“. При проверката нарушителите не са успели да представят документи за произхода на превозваната стока.

През изминалата седмица инспекторите от ОДБХ – Хасково са извършили общо 116 проверки. Съставили са акт на хранителен магазин  в Хасково за стоки с изтекъл срок на годност. Собственикът на обекта ще отнесе глоба от 500 до 1000 лева.

Баничарница в Хасково, цех за захарни изделия, работилница за закуски и цех за закуски в Димитровград са с предписания за подобряване на материално – техническата база, почистване, дезинфекция и водене на  стриктна документация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button