Регион

Кметът на Харманли: Най-отговорно ще следим за нормалното функциониране на бежанския лагер

Михаил Лисков„Уверявам ви, че лично аз и общината най-отговорно ще следим функционирането на центъра и ще се стремим да поддържаме нормална обстановка в него и около него.“ – това заявява кметът на Харманли Михаил Лисков в обръщение към жителите на общината, разпратено до медиите.

Изявлението на градоначалника идва ден след като бежанците във временния приемателен център се вдигнаха на протест срещу бавната според тях процедура по получаване на статут.

„Временният приемателен център е вече реалност, въпреки предварителните ни нагласи. В момента актуални са мероприятията, свързани с нормалното функциониране на центъра. Държавните институции, в чиито прерогативи е центърът, и ние като община се стремим да осигурим човешки условия за пребиваващите. Работим, за да не се допусне в никакъв случай да се наруши сигурността на населението на Харманли от хигиенен, криминален и всякакъв друг аспект.“, уверява в изявлението си Михаил Лисков.

В тази връзка ще бъдат наети допълнително 12 полицаи за осигуряване на вътрешния ред в центъра, предстои назначаването на 15 човека от Харманли като административен персонал в лагера, осигурена е допълнителна линейка, която да обслужва специално нуждите на бежанците.

В момента се ремонтират спалните помещения на бившето поделение, за да могат в тях да се настанят пребиваващите в палатките, а с помощта на ОП „Горска компания“ за бежанците са осигурени 90 кубика дърва за огрев и ще продължи и занапред снабдяването с необходимите количества, уверява градоначалникът.

От ОП „Чистота“ пък са поели ангажимент да почистват бобрите пред центъра както и територията около и вътре в него.

В лагера в Харманли се открива и магазин на самия портал за улеснение на пребиваващите и отпадане на необходимостта някои от бежанците да пазаруват из града, се казва още в изявлението на Михаил Лисков.

„Освен тези важни мероприятия се извършват и други по-комплексни, касаещи не само центъра, но и целия квартал „Дружба“ и неговата инфраструктура. В момента се работи усилено по проект за цялостна канализация на територията на бившите казарми и района на бившето ДЗС, като те ще се включат в градската канализационна мрежа, което носи позитиви и за живеещите в квартала. Набелязват се и мероприятия за неговото цялостно облагородяване.“, се казва още в обръщението на кмета на Харманли към жителите на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
харманлиец
харманлиец
20.11.2013 12:04 12:04

Кога е правил обръщение – ние не знаем? Това което чета е от юрисдикцията на държавните органи, а не на община. Какво прави кмета, отчита агенциите ли? Например как кмета назначава полицаи ? Спомням си Лисков как скачаше срещу бежанския лагер, а сега се отчита вместо държавата…

квартал Дружба
квартал Дружба
20.11.2013 13:30 13:30

г-н Кмете, вместо да растягаш локуми, вземете да оправите осветлението по пътя до квартал Дружба и пред блоковете в квартала.В тази тъмница, а на места- сумрак, хората с право се притесняват за себе си и за децата си!!!

общински чиновник
общински чиновник
20.11.2013 13:49 13:49

Тоя дебелак какво се хвали че прави нещо Той досега плюеше срещу държавата защото умираше от яд че нe минава нищо през него да гушне комисионната. Полиция ,бърза помощ ,агенция по бежанците всичко това са държавни структури и той няма нищо общо с тях. Сега като му свиха перките от София започна друга песен да пее

Харманлиец
Харманлиец
20.11.2013 14:43 14:43

Така е – ПО- ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР ОТ ЛИСКОВ НЕ ПОЗНАВАМ!

Back to top button