Регион

ВСС успя да избере шеф на Районния съд в Свиленград

Районен съд - СвиленградСъдия Елена Тодорова е новият председател на Районен съд – Свиленград. Това реши Висшият съдебен съвет (ВСС), след като Тодорова, която досега бе съдия в Районен съд – Елхово, бе подкрепена от 13 от членовете на ВСС, трима бяха „против“, а седем се въздържаха, съобщава Правен свят. Останалите кандидати за поста бяха Иван Йорданов – председател на Районен съд-Крумовград и Христо Георчев – и.ф. административен ръководител на Районен съд-Свиленград.

В средата на лятото ВСС не успя да избере председател на граничния съд след много горещи спорове с тогавашните двама кандидати – Георчев и Кремена Стамболиева-Бойнова, която е съдия в Районния съд. Изборът се очакваше с интерес, защото Христо Георчев бе един от участниците в разразилия се тогава СРС-скандал с изтекли лобистки разговори между магистрати и членове на ВСС, но срещу него не бе образувано дисциплинарно производство.

Тогава стана ясно, че кандидатката за поста Стамболиева – Бойнова пише бързо делата си, но от това страдало качеството на актовете. Освен това, съдийката била съпруга на служител на ДАНС и му предоставяла дела на свои колеги. За работата на Георчев пък се разбра, че има много проблеми с организацията в съда – нерегулярно разпределение, противоречива практика и прекратени митнически дела по давност. Георчев пък се бе похвалил, че е въвел видеонаблюдение, но пък мониторите били в неговия кабинет, защото нямало друго удобно помещение. В крайна сметка никой от двамата не спечели доверието на съвета тогава, а днес постът зае нов кандидат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button