Хасково

Ученици доказаха, че животът винаги е с предимство

СъстезаниеМладежи от хасковските Обединени ученически общежития (ОУО) участваха в състезание по безопасност на движението.

Надпреварата се проведе в зала „Слънце“ на общежитията и бе открито от помощник директора на ОУО Наска Ангелова. Тя обясни, че посланието на състезанието е „Животът винаги е с предимство! Спазвай правилата на пътя!“. То бе посветено на Международния ден в памет на жертвите от пътни инциденти и Деня на християнското семейство.

Два отбора показаха познания и умения във викторина, сглобяване на пъзел с пътни знаци, откриване на неизправност на велосипед, оказване на първа помощ при катастрофа. Предвидени бяха въпроси и награди към публиката.

По време на състезанието с презентация „В едно общежитие, на улица една“ бяха показани моменти от делника на децата по пътя им от общежитието или училището. Жури пък бяха представители от ОУО, БЧК и Пътна полиция. Двата отбора получиха предметни награди и лакомства.

Гости на срещата бяха и 11 директори от Сдружението на самостоятелните ученически общежития в страната.

Състезанието завърши с химна на общежитията и покана за нови срещи.

Състезание   Състезание
 Състезание  Състезание
 Състезание  Състезание
 Състезание  Състезание
 Състезание  Състезание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button