Хасково

Хасково остава само с 11 детски градини?

Да се оптимизира мрежата от детските градини на територията на община Хасково от 30 на 11, предлага кметът Георги Иванов. Идеята е забавачките да се преобразуват чрез сливане на целодневни детски градини и обединени детски заведения.

Основният мотив на градоначалника е, че забавачките, в които са записани по-голям брой деца, са икономически по-стабилни. До този извод са стигнали и директорите на детските градини, пише още в докладната.

Причината за исканата оптимизация е проблемът, пред който са били изправени датските градини с по-малък брой деца, да не могат да осигурят регламентираното в Наредба №1 увеличение на работните заплати на персонала с 8%.

Ако общинските съветници подкрепят докладната на кмета, 13-те забавачки по селата ще се преобразуват в ОДЗ №21 „Вихрогонче„, в което ще се обучават 388 деца.

14 от градините в града ще се обединят две по две и ще станат 7. Детски градини с номера 15, 18  и 20 ще продължат да съществуват както до сега. От докладната става ясно още, че промяната касае само административното ръководство на детските градини.  Записаните в тях деца ще продължат да посещават същите заведения както до сега.

Ето и предложението как да бъдат преобразувани чрез сливане детските градини в град Хасково:

 

Детските градини

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.11.2013 14:53 14:53

проблемът, пред който са били изправени „датските“ градини с по-малък брой деца, да не могат да осигурят регламентираното в Наредба №1 увеличение на работните заплати на персонала с 8%. ДЕ ДА ЖИВЕЕХМЕ В ДАНИЯ , И ГРАДИНИТЕ ДА СА НИ ДАТСКИ

Back to top button