Хасково

Закриват Симфоничния и Народния оркестър?

Народен оркестър - ХасковоДали Симфоничният и Народният оркестър към община Хасково да бъдат закрити ще решава Общински съвет на предстоящата сесия в край на ноември.

В докладната, която  е внесена от кмета Георги Иванов се казва, че недостигът на финансови средства от собствени приходи за финансиране на мести дейности и обезпечаване не само на трудовите разходи, но и на нормативната издръжка за функциониране на бюджетните звена, налага да се предприемат действия за прекратяване на дейността на някои местни дейности.

Според справка за разходите, изготвена от община Хасково, става ясно, че от началото на годината до сега  издръжката на Симфоничния оркестър е струвала на общината над 140 хиляди лева. В тази сума влизат 2 500 лева, които са платени на гост музиканти за концерта на оркестъра за Димитровден, тъй като наличния състав на Симфоничен оркестър – Хасково не е достатъчен.

Народният оркестър пък е струвал на кметството близо 60 000 лева за първите 10 месеца на годината.

Ако предложението за закриване на Симфоничния и Народния оркестър бъде прието, Хасково ще остане само с Духов оркестър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тт
тт
22.11.2013 18:18 18:18

А ще има ли едни 100000 лв. помощ за футболната и баскетболна мафиякакто миналата година?

Back to top button