Хасково

В Младежкия редят добродетели на празнична трапеза

 ПразникЗа трета поредна година в хасковския Младежки център отбелязаха Деня на християнското семейство, в който се включиха родители и техните деца, посещаващи школите на центъра.

По забавен начин два отбора, съставени от по три двойки – дете и родител, се състезаваха да отговарят по въпроси на тема семейство и семейни добродетели. Отбор „Мъдрост“ обедини представители на школите по етнография, журналистика и астрономическа обсерватория. Отбор „Веселие“ се състоеше от участници от ансамбъл „Южняче“, хор „Орфей“ и театралната школа. За правилността на отговорите следеше главният уредник на отдел „Етнография“ в Регионалния исторически музей Магда Милчева.

Надпреварата протече в 5 кръга, първият от тях изискваше участниците да изредят възможно най-много добродетели, важни за едно семейство.

Следващите  кръгове провериха познанията на състезателите, свързани с историята на празника, отгатваше се музика от български филми, а на финала участниците премериха сили в надиграване с български народни танци.

 В духа на традицията на празника не липсваше и трапеза. Кулинарната изложба от питки, баници, сладкиши бяха подготвили майки, баби и деца. След състезанието вкусотиите бяха дегустирани от гости и участници.

 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button