Хасково

Бездомникът Йордан склони, ще зимува в Езерово

БездомнициХасковският бездомник Йордан Георгиев, който е с ампутирани крака и от години преживява на открито в центъра на областния град, вече е склонил да бъде подслонен.

Това съобщи за Haskovo.info началникът на отдел „Хора с увреждания и социални услуги“ при общинската дирекция „Социално подпомагане“ Петя Ангелова. Настаняването на Йордан в специализирания център в първомайското с. Езерово вече е уредено, като се очаква то да стане факт през следващата седмица. Сега социалните оправят документите на мъжа, от НОИ са възстановили и пенсията му за инвалидност, която той не е получавал от 2006 г. На Йордан ще му бъдат изплатени и пенсиите за 3 г. назад. Издадена му е и нова лична карта, защото старата му била изтекла.

БездомнициАнгелова припомни, че до сега всяка зима Георгиев е отказвал да бъде настанен в специализирана институция. При опит за разговор с него той изригвал с ругатни към социалните работници и дори ги замервал с бутилки с урина. Сега бездомникът сам потърсил помощ и от няколко дни е с инвалиднита си количка на паркинга пред сградата на Социалните.

От дирекцията обясниха, че в Хасково има още двама бездомници. Георги Кирчев бил настанен миналата седмица в Старческия дом на Кенана, а Кирчо Кирков бил първи в листата на чакащите за настаняване в защитено жилище.

В Димитровград бездомниците са 8. Двама вече са настанени в старческите домове в Хасково и Харманли, други двама са били през годината в център в Пазарджик и са с изтекъл срок от 3 месеца, в който могат да ползват възможността, обясниха от димитровградското социално подпомагане. Един е насочен към СУПЦ, за друг се чака заповед за настаняване, а за двама все още няма взето решение, уточниха социалните в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
3
3
22.11.2013 14:24 14:24

А каква е самата житейска история на Йордан???

Знаещ
Знаещ
22.11.2013 15:20 15:20

Той не е бездомник. Има къща.

финдю
финдю
22.11.2013 20:40 20:40

н е бе той си ехаресал петя и иска при нея да живее ч(е е готина мадама

Eй шматки
Eй шматки
23.11.2013 3:53 3:53

Човека има такава житейска история че може да разплачи всеки, не бъдете толкова злобни , имал е всичко си е имал , имал е нормален житейски живот като вашия , като нашия , така се случват нещата че остава без нищо , всичкото което виждате на снимката е неговото всичко на този свят ! Как не вие срам и на него да погледнете с лошо око . Жив и здрав да , живи и здрави бъдете и вие !

финдю
финдю
23.11.2013 11:47 11:47

прочетнох паднах като сеогледах съм умрял –от срам

asd
asd
24.11.2013 0:11 0:11

neznaeh za istoriqta mu ili kak se e stignalo do tam no choweka e mnogo silen naistina kato prochetoh osobeno che sa mu predlagali zimite da otide v takuv dom i toi e otkazval .. i po-edna negova postupka sum s mnenie che e dobur chovek 🙂

Back to top button