Хасково

БСП и ГЕРБ яхнаха протеста на майките

Сесия на общински съвет, архивТримата съветниците от БСП и деветимата от ГЕРБ застанаха зад искането на майките  да не се увеличава месечната такса в детските градини.

„Изразяваме своята категорична подкрепа и солидарност със справедливите искания на майките от община Хасково. Убедени сме, че исканото увеличение на таксата не е достатъчно добре мотивирано и няма да доведе до подобряване на предоставяните услуги в детските градини. Същевременно ще се утежни социалното положение на голяма част от младите семейства.“, заявяват от БСП в писмо, изпратено до медиите.

Съветниците от ГЕРБ също се обявиха  против увеличението на таксите за детска градина в Хасково. И те са на мнение, че предложението на кмета Георги Иванов не е мотивирано. Така също предложената такса от 70 лева е изключително висока и не е съобразена със средната заплата в Хасково и детските добавки, които получават родителите. Съветниците от ГЕРБ са категорични, че детските градини са социална функция, която общината е длъжна да поддържа а не да печели от нея.

За да бъде приета докладната на градоначалника са необходими 21 гласа „за“ от общинските съветници. Шестимата съветници от ДПС  и четиримата от „Българе“   ще излязат със становище по въпроса в понеделник, когато ще се съберат на съвещание.  Независимият съветник Делян Делчев също не е решил дали ще подкрепи докладната или не. Най-многобройната група в Общинския съвет е „Коалиция за Хасково“,  която има 13 съветници. Очаква се те да гласуват „за“ увеличението на таксите в детските градини. 

От ДСБ, която е представена в местния парламент от трима съветници, обясниха, че по принцип подкрепят докладната, но все още не са взели окончателно решение дали няма да направят предложения за промени в текста.

Със съветниците от СДС и Гергьовден – Димо Стоянов и Митко Ламбов Haskovo.info не успя да се свърже.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.11.2013 18:19 18:19

Гьорге ле Гьорге,Гьорге ле,викай бързо ГОЦЕ,инак ши та ибът…

Анонимен
Анонимен
22.11.2013 20:34 20:34

Гербаджийските съветници до един гласуваха 100 000 бюджет за общинска телевизия,а сега се правят на опозиция на кмета!Смешници корумпирани…

telezritel
telezritel
23.11.2013 11:07 11:07

общинска телевезия е едно а таксите друго….какво като има още една безплатна телевезия….като не ти харесва няма да гледаш….

До телезрителя
До телезрителя
23.11.2013 11:32 11:32

Какво и е безплатното на телевизията?! От бюджета на общината, т. е. от нашите джобове. Тя самостоятелно не може да се издържа. И да я гледаш или не парите си отиват. За телевизия на кмета има пари за детски градини няма.

Анонимен
Анонимен
23.11.2013 16:06 16:06

Докато има тъпунгери ,разсъждаващи като този теле-зрител,ще има и тарикати кото наглия кмет да ви шиба!

Десислава
Десислава
23.11.2013 17:25 17:25

МИЛИ ДЕЦА,
БЛАГОДАРЕТЕ НА ЧИЧО СИ КМЕТ,ЗАЩОТО МОЖЕ БИ ТАЗИ ГОДИНА НЯМА ДА ИМА ПАРИЧКИ ЗА ПОДАРЪЦИ,ЗА ТАКА ЧАКАНАТА ОТ ВАС КОЛЕДА.
АЗ ЩЕ СЪМ ТАКА БЛАГОСКЛОННА ДА МУ БЛАГОДАРЯ ОТ ВАШЕ ИМЕ.
„БЛАГОДАРЯ ВИ“ господин кмет

Back to top button