Хасково

Майки и студенти затвориха булевард с протестно хоро в Хасково

ПротестБлизо 200 майки и студенти затвориха в ранния следобед хасковският бул. „Съединение“ с протестно хоро.
Блокадата на булеварда продължи около десетина минути под съпровод на музиканти от хасковската танцова формация „Фъртуните на Мишо“.

Първоначално протестиращите срещу кметското искане за вдигането на таксата за детска градина в Хасково с 20 лв. майки и искащите оставката на правителството студенти се събраха на пл. „Свобода“. След скандирания „оставка“ представителят на студентите Румен Койнов изреди на мегафон исканията на протестиращите младежи. Те са за незабавна оставка на парламента в този му вид, да се проведат мажоритарни избори за Велико народно събрание което да промени Конституцията, така че държавата да стане наистина правова. Студентите искат още действително разделение на властите, членовете на Висшия съдебен съвет да се избират от юридическата гилдия, както и тези на конституционния съд. Младежите искат и европейски надзор на изборите, въвеждането на задължително гласуване и образователен ценз, както и възможността за отзоваване на депутати. Недоволните са и срещу излъчването на новини на турски език по БНТ.

Койнов благодари на майките, че са се включили в протеста и каза, че подкрепят тяхното искане за неувеличение на таксата за детска градина. Той уточни, че техните викове за оставка са насочени към правителството, а не срещу кмета Георги Иванов.

Протестът на майките пък подкрепи отец Димитър, който има три деца: 3-годишната Теодора, Михаил – на 4 г. и 9-годишната Гергана. Свещеникът посочи, че подкрепя майките като гражданин и баща, чиито доходи ще се натоварят от увеличаването на таксата за забавачка. „Можем да повлияем на решението на общинските съветници ако и те имат разум и съзнание, защото и те плащат такси. Но ситият на гладния не вярва“, каза отец Димитър.

Росица Кутелова от протестиращите майки каза, че техен представител ще влезе на обсъжданията на кметската докладна на двете комисии на общинския съвет. В петък майките се канят да присъстват и на сесията на местния парламент.

След като блокираха движението по бул. „Съединение“ с песни и викове „оставка“ майките и студентите отидоха пред кметството. Там в знак на протест те направиха грамада от камъни и изиграха ново протестно хоро.

Видео Вижте видео репортаж от протеста

 Протест Протест 
 Протест  Протест
 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Една от протеста...
Една от протеста...
23.11.2013 17:11 17:11

Тоя Румен какъв ЧЕП тъсеше на протеста на майките,нали правеха свои протести,защо се намесиха тука нахални копелета?Като не са против кмета да носят камъни в София.Педали с п**али…

Десислава
Десислава
23.11.2013 17:20 17:20

МИЛИ ДЕЦА,
БЛАГОДАРЕТЕ НА ЧИЧО СИ КМЕТ,ЗАЩОТО МОЖЕ БИ ТАЗИ ГОДИНА НЯМА ДА ИМА ПАРИЧКИ ЗА ПОДАРЪЦИ,ЗА ТАКА ЧАКАНАТА ОТ ВАС КОЛЕДА.
АЗ ЩЕ СЪМ ТАКА БЛАГОСКЛОННА ДА МУ БЛАГОДАРЯ ОТ ВАШЕ ИМЕ.
„БЛАГОДАРЯ ВИ“ господин кмет

Румен
Румен
23.11.2013 17:48 17:48

към Една от протеста – Ей боклук селски, може ли чак толкова да си проста, незапозната, дива пача, че да не си разбрала, че протеста днес от 13:00 часа си беше антиправителствен, обявен и съгласуван с МВР преди повече от седмица. Поканихме майките да се присъединят, защото сме съпричастни към техните искания, те са справедливи и трябва да бъдат чути. Надявам се да не си споделяш мнението някъде другаде, защото заради деградирал парцал неграмотен като теб, хората ще си изградят погрешно впечатление за днешния протест. Направо нямам думи, още не мога да повярвам, че в обществото съществуват такива червеи като теб, които плюят и псуват срещу всеки, които иска да промени нещо, ти си един пример за изметта в България, която трябва да бъде изчистена съвсем скоро!

trdsqa589/*-5623147
trdsqa589/*-5623147
23.11.2013 18:28 18:28

kjhgfrdesxcvbgfrtgbhjuykmnjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhgggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh666666666666666666666666652358900

bf13
bf13
24.11.2013 10:23 10:23

майки преди да отидете на протест,първо научете за какво са там ..много се изложихте и се научете да говорите пред камера срам срам срам!!!! има майки които нямат средно образование .там работа нямате!!!!!!!!!!!!!!може да плюете властта от кафетата коитo cте окупирали по цял ден!!!!!!!!!!!!!!

Tаня
Tаня
24.11.2013 11:27 11:27

Детската градина в ЖК БАДЕМА, която беше чисто нова и пред откриване, която струваше поне 4-5 милиона лв., а той я продаде на фирма „РЕЙМОНД СПОРТ ЕООД“ за 150 000 лв. и взе за себе си 50 000 лв., като само оградата на 10 те декара на тази градина струваше толкова. ЕТО ТУК МОЖЕ ДА Я ВИДИТЕ: /www.raymond-sport.com/
Няма да говоря за детската градина в кв.Орфей, друга в кв.Хисаря, които се разпродадоха за още по – нищожни суми, както и за начално училище „ Митко Палаузов“ , което също е продадено за 150 000 лв. и много, много други. Нека тези, които купиха почти без пари тези обекти, както и г-н кмета, който се облажи да плащат таксите за детските градини за децата!!!!!!!!!

Славея Григорова
Славея Григорова
25.11.2013 0:00 0:00

Всеки има право да изкаже собствено мнение,позиция,виждания към дадена ситуация! Щом доста от Господа управляващите ни са с купени дипломки,ромите източват всекидневно така или иначе вече празната хазна,здравната ни каса няма пари да лекува болните дечица на България,но всекидневно ромските жени отиват да раждат безплатно поредното си дете-е,кажете къде е проблема в този протест на майките? Те са едни обикновени хора,които всекидневно се сблъскват с неправдите в училища,градини и прочие! Но,на протест има право всеки един,който не нарушава реда и не проявява вандализъм! А в края на краищата,нали всеки знае в каква ситуация се намира,тези 20 лева за някои са нищо,но за други са няколко дни изхранване на семейството с хлебец и боб! Не очаквайте пред камерите да застанат експерти,защото както казах по-горе те са едни обикновени хора,на които не се налага всеки ден да им взимат интервю! Някой като ви слуша повечето ще каже че не сте от тази планета,не живеете в този град и никога не ви се е налагало да се сблъскате с финансова нестабилност в семейството!

От протеста
От протеста
26.11.2013 19:04 19:04

Руменчо,изчезвай от хоризонта щото ще ядеш к*реца докато се опекат ташаците,гламаво копеле…

Back to top button