Регион

До седмица местят бежанците от палатките под покрив

РемонтътНай-късно до края на следващата седмица палатките в лагера в Харманли ще бъдат премахнати. Бежанците, настанени в момента на палатки, ще бъдат преместени в ремонтиращите се сгради в бившето военно поделение в града на Белоногата. Това заяви тази сутрин директорът на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев по Нова телевизия. 

Той допълни, че фирмите, които в момента ремонтират сградния фонд го правят буквално със собствени средства.

РемонтътБлагодарение на парите, които страната ни ще получи от Европейския съюз в размер на близо 7 милиона евро, всички чужди граждани в център в Харманли ще могат да живеят при нормални условия, допълни Чирпанлиев.  

След като палатките бъдат ликвидиран, предстои и ремонт на помещенията, предвидени за столова, където също има настанени бежанци.

В лагера в Харманли към днешна дата има близо 1300 чужди граждани. 300 от тях са на палати. 450 от тях обитават фургоните. Останалите са настанени в общите помещения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ррр
ррр
24.11.2013 14:10 14:10

Защо не пишете как са определени фирмите кото ремонтират сградите и близки ли са те до ДПС!И вярно ли е че ще има предпочитания като реванш от езборите?

Back to top button