Хасково

Доктор по музика с двудневни концерти в Хасково

КитаристМелих Гюзел, който е доктор по музика, ще се представи с двудневни концерти на класическа китара в Хасково и Димитровград.

Днес турският виртуоз ще свири от 17.30 часа в Дом музей „Пеньо Пенев“ в Димитровград, а от 20 часа в хасковския клуб „Ралица“. Утре, 26 ноември, маестрото ще радва публиката в хасковската градска художествена галерия „Атанас Шаренков“, след което отново ще забие в „Ралица“.

Визитата на Гюзел се организира от Сдружение Джаз Клуб – Хасково, Акустично Джаз Трио от Димитровград и с подкрепата на община Минерални бани.

Музикантът е роден в Истанбул. Изучава китара и музика още като ученик в средното училище. Това му дава насока да продължи образованието си във Факултета по музика на Мармарския университет „Ататюрк“. През целия период на обучение активно участва в откритите уроци които дават гостуващи в страната извесни китаристи. След завършване на редовно си обучение защитава докторантура в същия университет и получава докторска степен. Участва в симпозиуми, семинари, различни фестивали, радио програми, концерти в страната и чужбина, където наред с избрани творби на извесни автори преставя и свои произведения. Известно време работи като музикант в оркестъра на Истанбулския градски театър. Автор е на много детски музикални пиеси. В края на 90-те години създава и ръководи китарен ансамбъл от 16 млади изпълнители. Наред с класическата музика участва и в различни рок, джаз и фолклорни проекти. От 1988 г. преподава в държавни училища, университети и частни школи: история на музиката, камерна музика, солфеж и теория на музиката. Организира Masterclass и workshops. Изработил е собствен метод на обучение по китара. Има издаден авторски албум – „Sounds of Anatolia“. Защитил е бакалавърска степен в „Thames Valley University London College of Music LLCM“.

Сега Гюзел е преподавател по класическа китара и камерна музика в Музикалния факултет на Мармарския университет в Истанбул. Работи върху нова книга и албум.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button