Хасково

Бой вкъщи прати жена в болницата

СрещаЖена, жертва на домашно насилие, е настанена в хасковската болница, сподели трудовият посредник във фондация „Х&Д Джендър перспективи“ Кристина Йорданова.

Заради конфиденциалността в тези случаи от фондацията не пожелаха да разкрият повече потробности. На среща днес с пенсионери в хасковското читалище „Иван Вазов“ Йорданова предупреди, че не трябва да се чака физическо насилие, а де се потърси помощ още като започнат заплахите. Тя подчерта, че имало пострадали от домашно насилие дори със счупени крайници.

СрещаСрещата с пенсионерите в кв. „Куба“ бе по повод националната кампания „16 дни против насилието срещу жените“. Групата за самопомощ в читалището се събира за пореден път с представител на фондацията.

Темата сега бе за необходимостта от ремонт на „Иван Вазов“. Йорданова предложи да се напише проект, с който да се кандидатства за финансиране по фонд „Социална закрила“. По изчисления на Румен Георгиев, който е музикант към читалището, ремонтът ще струва над 100 000 лв. В салона, който е в лошо състояние, пък репетира общинският духов оркестър.

Среща  Среща 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button