Хасково

Обучават педагози от 4 професионални гимназии

ОбучениетоДо петък ще продължи стартиралото днес обучение на педагози- консултанти, организирано от РИО-Хасково. В него са включени 4 училища от Хасковска област – ПГССИ „Христо Ботев“- Свиленград, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и ПГЛП „Райна Княгиня“ – Хасково и ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Димитровград

Проектът цели създаване на система за идентифициране и признаване на неформално и самостоятелно придобитите знания, умения и компетентности. Необходимостта й е продиктувана от факта, че съществуват сектори в икономиката, в които поради липсата на законови изисквания се наема работна ръка без необходимата квалификация и без нужните документи.

ОбучениетоУчителите, включени в обучението, ще получат документ, доказващ придобитите извън формалното образование професионални знания и умения, включително на работното място и у дома. Така педагозите ще се чувстват по-сигурни и конкурентноспособни на пазара на труда.

Обучението се осъществява по проект, чиято стойност в национален мащаб е 5 862 200 лв.
В днешното обучение участваха и представители на КНСБ и КТ „Подкрепа“. Двата синдиката са партньори заедно с работодателски организации и държавни институции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button